2014. szeptember 12., péntek

Almás-mákos köleskása

Hozzávalók 2 személyre:
  • 280 g alma (kockákra vágra - kb. 2 közepes),
  • 100 g köles,
  • 1,5 dl tej (most 0,1%-os),
  • 2,5 dl víz,
  • 20 g darált mák,
  • késhegynyi só,
  • 1 kk fahéj.

Elkészítés:
  1. A kockákra vágott almát rakjuk fel párolódni, közben át tudjuk mosni a kölest.
  2. Nem kell egészen puhára párolni az almát, mert a kölessel együtt még úgyis fog főni.
  3. Adjuk hozzá a kölest, a vizet, a fahéjat és a csipet sót.
  4. Amikor felszívta a levét, adjuk hozzá a tejet és a mákot is.
  5. Ezután már nem kell sokáig főzni, csak amíg puding állagú lesz. Elzárjuk, lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon a köles.
  6. Ízlés szerint még adhatunk hozzá bármilyen cukrot, mézet vagy édesítőt, de nekem az alma eléggé édessé tette.
Egy adag értékei: 336 kalória, 10 g fehérje, 61 g szénhidrát, 6 g zsír.
Reggelinek, ebédnek, desszertnek (négy felé osztva), ki hogy szeretné.

3 teáskanál kajszilekvárral borítva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...