2014. szeptember 13., szombat

Kávés brownie

Hozzávalók: 
  • 20 dkg liszt,
  • 30 g kakaó,
  • 1 tk sütőpor,
  • 12 dkg cukor,
  • 3 tojás (16 dkg),
  • 175 g kefir,
  • 40 g kókuszzsír,
  • 2 tk instant kávé,
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  2. Egy másik tálban kavarjuk habosra a tojásokat a cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a kefirt, a kókuszzsírt és a kávét is.
  3. A száraz hozzávalókat lassan adagolva elegyítsük el a vizes hozzávalókkal. Könnyed masszát kapunk.
  4. Egy 28x18-as kis tespibe öntjük, és előmelegített sütőben (mivel ez gázos) takarékon 25 percig sütjük. (Hőlégkeverésen és 180°-on szerintem húsz perc elég lehet...)


Az egészben: 1942 kalória, 54 g fehérje, 272 g szénhidrát, 64 g zsír.
Egy szeletben (28 felé vágtam) kb.: 70 kalória, 2 g fehérje, 10 g szénhidrát, 2 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...