2014. szeptember 10., szerda

Sütésnélküli gesztenyetorta

Hozzávalók:
  • 500 g darált keksz,
  • 200 g margarin,
  • 2 ek rum(-aroma),
  • 2 ek kakaó,
  • másfél dl kávé,
  • 3-4 ek tej,
  • 1 ek méz,
  • kb. 30 g kókuszreszelék.

Elkészítés:
  1. Értelemszerűen a kekszben jól dolgozzuk el a margarint és a többi hozzávalót. A szerint adagoljunk még bele tejet, hogy milyen állagú. Ha kis golyókat tudunk belőle formázni és nem túl lágy, akkor jó.
  2. Nagyjából a felével béleljünk ki egy 22 cm-es kapcsos tortaformát (előzőleg folpakkal bélelve) úgy, hogy kb. két centi nagyságban az oldalán is legyen tészta. Tegyük a hűtőbe kb. egy órára.
  3. A maradék tésztából készítsünk apró golyókat és hempergessük meg őket a kókuszban. Nekem nagyjából 35 db sikerült.

Krémhez:
  • 250 g gesztenyepüré,
  • 2 dl tej,
  • 1 csomag habpor,
  • 1 csomag habfixáló,
  • 1 kisüveg meggybefőtt,
  • 2-3 teáskanál lekvár.
Elkészítés:
  1. A meggyet csepegtessük le, a gesztenyét pedig hagyjuk kiolvadni.
  2. A tejben a habport és a habfixálót verjük fel jó keményre, majd a gesztenyét is mixeljük el benne.
  3. Óvatosan forgassuk bele ebbe a keverékbe a meggyet.
  4. A hűtőből kivett tésztát egy kicsit kenjük meg lekvárral - lehet a meggybefőtt levével is -, majd oszlassuk el rajta a krém felét.
  5. Az előzőleg elkészített kókuszos golyók kb. felét felezve, illetve negyedelve helyezzük el a krémen, majd öntsük rá a krém másik felét is.

A tetejét étcsokoládéval vonjuk be (90 g étcsoki, másfél ek olaj), és szépen elhelyezzük rajta az egész kókuszgolyókat, valamint megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel is.
Hűtőben hagyjuk összeérni, és csak tálalás előtt vegyük ki a formából és szedjük le róla a folpakkot.
Nekem már csak most jutott eszembe, de a krémbe is lehet tenni rumot(-aromát), illetve aki szeretné, még rakhat hozzá pluszba cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...