2014. szeptember 23., kedd

Sütőtök krémleves 2.


Hozzávalók ehhez:
  • 360 g sütőtökpüré,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl tej,
  • 1 ek liszt (25 g),
  • 3 csipet só,
  • 1-1 kk szerecsendió, fahéj és gyömbér,
  • továbbá ízlés szerint bors, oregánó, rozmaring, stb.

Elkészítés:
  1. A hagymákat rakjuk fel főni fél liter vízben. (Nem kell felkockázni, elég a vöröset négy darabra vágni.)
  2. Kb. húsz perc után adjuk hozzá a sütőtökpürét, a sót és a fűszereket, majd turmixoljuk össze.
  3. A lisztet keverjük el a tejjel és öntsük a leveshez. Főzzük fel és hagyjuk rotyogni még 3-4 percig.
  4. Pirítóssal, sajttal, szalonnával, hasonlókkal tálalhatjuk. Én túrófasírtot csináltam hozzá.
  5. Ez két adag, vagy három kisebb.

Egy adag értékei (ketté osztottam): 165 kalória, 5 g fehérje, 39 g szénhidrát, 0,16 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...