2014. október 15., szerda

Sült mákos köleskása

Hozzávalók:
  • 100 g köles,
  • 3 dl víz,
  • 20 g mák,
  • 2 tojás,
  • 15 csepp stevia,
  • 1 csipet só,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg.

Elkészítés:
  1. A kölest először mossuk át, majd tegyük fel a sóval és egy 1 dl vízzel főni.
  2. Amikor elfőtte, akkor adjunk hozzá még 1 dl-nyit. Hozzáadhatjuk a fűszereket is. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert én mindenből szeretek sokat használni, de másnak az lehet, hogy erős lesz.
  3. Végül az utolsó 1 dl-t is keverjük hozzá és 10 csepp steviát - vagy aki amilyen édesítőt használ. Amikor elfőtte, akkor hagyjuk fedő alatt puhulni és hűlni még legalább fél órát.
  4. A tojásokat keverjük el a mákkal, a szódabikarbónával és az 5 csepp stevíával.  Adagoljuk mindezt a főtt kölesünkhöz.
  5. Öntsük kívánt formába, és előmelegített sütőben a legnagyobb fokozaton először tíz percig, majd takarékon tizenöt percig süssük. Kihűlve nagyon jól szeletelhető.
  6. Kompót vagy lekvár, esetleg egy pohár tej vagy joghurt kiválóan megy hozzá.

Az egészben: 631 kalória, 27 g fehérje, 76 g szénhidrát, 22 g zsír. Én két adagba vágtam és vacsorám, meg reggelim volt belőle, de még kisebbre is vágható, és akkor finom desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...