2014. október 11., szombat

Túrós-borsós törtkrumpli

Hozzávalók 2 személyre:
  • 520 g krumpli,
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 150 g zöldborsó,
  • só, majoranna, bors, oregánó, pirospaprika.

Elkészítés:
  1. A krumpli tegyük fel főni enyhén sós vízben - én nem pucoltam meg és egyben hagytam, de lehet apró kockákban, úgyis összetörjük a végén. Mivel ezek nagy darabok voltak, így 15 percig főztem, viszont a kicsiknek biztosan elég 10 perc is.
  2. Hagyjuk hűlni, vagy hideg vízre is tehetjük.
  3. Egy nagyobb tálban adjuk hozzá a túrót és a fűszereket, továbbá sót is, ha szükséges.
  4. A krumplitörővel jó alaposan nyomjuk össze.
  5. Tálalás előtt keverjük el benne a borsót - az én esetemben nyers, de meg lehet főzni pici sós vízben.
  6. Akár hidegen, akár melegen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!


Egy adagban: 389 kalória, 26 g fehérje, 59 g szénhidrát, 6 zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...