2014. november 23., vasárnap

Kávés diótorta

A piskótához:

  • 6 púpos ek liszt,
  • 6 csapott ek cukor,
  • 6 tojás,
  • 6 ek kávé,
  • 1 vaníliacukor,
  • 1 sütőpor,
  • 1 csipet só.


Elkészítés:

  1. A cukrokat kavarjuk habosra a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a kávét - opcionálisan langyos legyen.
  2. Öntsük hozzá a sütőport és a lisztet is, kavarjuk el jól.
  3. A fehérjéket a csipet sóval verjük fel. A felét erősen keverjük el a tészta másik felében, a második felét meg már csak lágyan, hogy a fehérje lágysága megmaradjon.
  4. Tortaformába (lehetőleg közepes méretűbe) öntjük, majd előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt - tűpróba - megsütjük.
  5. Ha kihűlt, három felé vágjuk.


A krémhez:

  • 15 dkg darált dió,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 vaníliacukor,
  • 5 ek tej,
  • 1 ek rumaroma,
  • 1 tojás sárgája,
  • 20 dkg margarin.


Elkészítés:

  1. A diót a cukrokkal, a tejjel, a sárgájával és a rumaromával sűrű péppé főzzük.
  2. Amikor már langyos - ne hagyjuk teljesen kihűlni, mert a megolvadt cukor és a sárgája nagyon megszilárdítja -, akkor keverjük habosra a margarinnal.
  3. Értelemszerűen az egyik felét kenjük a torta első és második lapja közé, a másik felét meg a második és harmadik közé. Kicsit hagyhatunk körbe a szélére, vagy akár a tetejére is.



Díszítés:

  1. 80 g étcsokoládé,
  2. 2 ek olaj,
  3. pirított diószemek.


A csokit olvasszuk fel az olajjal, majd kenjük a torta tetejére.
A pirított fél szem diókat igény szerint helyezzük el a torta tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...