2014. november 1., szombat

Kókuszkrémes szelet

Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás,
  • 6 ek forró víz,
  • 25 dkg cukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 2 ek kakaópor,
  • 1 ek rumaroma,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 csipet só.

Elkészítés:
  1. A tojások sárgáját a cukrokkal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a vizet.
  2. Keverjük el benne a sütőport, a kakaót és a lisztet. 
  3. Végül a felvert tojásfehérje egyharmadát erősen keverjük el benne, a maradékot pedig lazán, hogy lehetőleg ne törjön nagyon össze a hab.
  4. Öntsük sütőpapíros tepsibe, és 180°-os, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.

Hozzávalók a krémhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék (mínusz 1 evőkanál),
  • 18 dkg liszt,
  • 6 dl tej,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 ek rumaroma,
  • 2 ek víz,
  • 25 dkg margarin.

Elkészítés:
  1. 3 dl tejet tegyünk fel főni, közben a másik felében keverjük el a lisztet és a vaníliás cukrot.
  2. Amikor fő a tej, akkor a lisztes tejet keverjük hozzá és főzzünk sűrű krémet. Végig kavargatni kell, és ha közben azt látjuk, hogy megcsomósodott, az nem gond, kis lángon tovább kell főzni és sima lesz a végén.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A porcukrot a rumaromával és a vízzel elkeverjük, majd dolgozzuk el benne a szobahőmérsékletű margarint.
  5. Keverjük el benne a kókuszt, majd lassanként adagoljuk hozzá a főzött krémet.
  6. Mixer segítségével egyenletes krémet kaphatunk.

A krémet tegyük a kihűlt piskóta tetejére, majd ízlés szerint leönthetjük csokival, vagy megszórhatjuk 1 evőkanál kókuszreszelék és 1 teáskanál kakaó keverékével.
Adatokat nem számolok, mert ez most színtiszta bűnbeesésnek készült, így nem is érdekel. De ha valaki kedvet kap hozzá, szóljon és beírom ide. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...