2014. december 11., csütörtök

Lencsekrém

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 160 g lencse,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • csípős paprika, só, bors, oregánó, petrezselyem, kömény,
  • víz.


Elkészítés:

  1. A lencsét néhány órára áztassuk be.
  2. Cseréljük le rajta a vizet, majd a darabokra vágott fokhagymával tegyük fel főni. Annyi víz elég rá, ami kb. egy ujjnyi magasan ellepi.
  3. Amikor felfőtt, vegyük takarékra és kb. 20 percig hagyjuk rotyogni.
  4. Vegyük le a tűzről. Akkor jó a vízmennyiség, ha csak akkor látszik, hogy van rajta, amikor kavarjuk.
  5. Ízesítsük, majd turmixoljuk le!
  6. Kihűtve rakjuk hűtőbe, négy-öt napig eláll.
  7. Pirítóssal, extrudált kenyérrel vagy puffasztott rizzsel és zöldségekkel tálaljuk! Mártogatósnak is kiváló!



Egy adag: 144 kalória, 11 g fehérje, 23 g szénhidrát, 1 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...