2014. december 13., szombat

Narancsos gesztenyeszelet

A tésztához:

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 sütőpor,
  • 1 narancs,
  • 1 tk fahéj,
  • 1 ek rumaroma,
  • késhegynyi szegfűszeg,
  • pici só.


Elkészítés:

  1. A tojássárgáját a cukorral keverjük ki, majd reszeljük bele a narancs héját és a levét is facsarjuk bele.
  2. Az olvasztott margarinnal keverjük krémesre.
  3. A sütőporral és fűszerekkel elegyített lisztet keverjük hozzá.
  4. Végül verjük fel a tojásfehérjét egy picike sóval, és keverjük a tésztához.
  5. Öntsük püspökkenyér formába!
  6. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül.
  7. Amikor kihűlt, vágjuk három felé.


A krémhez:

  • 25 dkg gesztenye,
  • 15 dkg margarin,
  • 4 dkg cukor,
  • 1 ek rumaroma.


Elkészítés:

  1. A gesztenyemasszát hagyjuk teljesen kiolvadni (kb. 1 óra).
  2. A margarinnal, cukorral és rumaromával keverjük habos állagúra.
  3. Hagyhatunk egy picit körbe is, de egyébként két részre osztva kenjük a tésztákra.
  4. A tetejére olvasszunk csokit egy pici olajjal vagy kókuszzsírral.


Az egészben: 3956 kalória, 46 g fehérje, 467 g szénhidrát, 208 g zsír.
Egy szeletben (7 felé vágtam): 565 kalória, 6,5 g fehérje, 67 g szénhidrát, 30 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...