2015. március 8., vasárnap

Vastagmákos

A linzertésztához:
  • 300 g liszt,
  • 150 g vaj,
  • 70 g (por)cukor,
  • 1 csomag vaníliáscukor,
  • fél csomag sütőpor,
  • egy kk fahéj,
  • 1 ek tejföl,
  • 1 tojás,
  • csipet só.


Elkészítés:
  1. A lisztet a cukrokkal, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval keverjük jól össze.
  2. Rakjuk bele a vajat és a tejfölt, valamint üssük bele a tojást. Gyúrjuk alaposan össze.
  3. Amennyiben nem állna össze, tegyünk még hozzá pici tejfölt, tejet vagy vizet.
  4. Nyújtsuk tepsinagyságúra.


A mákos részhez:
  • 300 g darált mák,
  • 150 g porcukor (van benne egy vaníliás cukor),
  • 150 g liszt,
  • 50 g kókuszzsír (vagy 70 g vaj),
  • 1 sütőpor,
  • 1 citrom héja,
  • 1 kk fahéj,
  • 2 tojás,
  • 3 dl langyos tej,
  • csipet só,
  • lekvár (nem kötelező).


Elkészítés:
  1. A darált mákot keverjük el a többi száraz hozzávalóval: a cukorral, a liszttel, a sütőporral, a sóval és a fahéjjal.
  2. Reszeljük bele a citrom héját, üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a kókuszzsírt és végül a tejet.
  3. Keverjük ki jó alaposan.
  4. A kinyújtott lapot kenjük meg vékonyan bármilyen lekvárral, de nem kötelező. Nekem ez most az almás-bodzás volt.
  5. Simítsuk rá a mákos tésztát, és 180°-on, légkeverés nélkül kb. húsz percig süssük!


Ha kihűlt, a tetejét csokimázzal öntsük le (1 tábla csoki, 1-2 ek olaj).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...